Είσαι φοιτητής; 4 τρόποι για να κάνεις πιο αποδοτικό το διάβασμά σου!

21 Σεπτεμβρίου, 2018
Category: Uncategorized

Κατά γενική ομολογία, τα φοιτητικά χρόνια θεωρούνται συνήθως από τα καλύτερα στη ζωή ενός ανθρώπου, καθώς χαρακτηρίζονται από ελευθερία, διασκέδαση και ανεμελιά. Υπάρχουν, όμως, και υποχρεώσεις και αυτές σχετίζονται με το διάβασμά σου και τις εξεταστικές.

Στο άρθρο αυτό θα σου δείξουμε 4 τρόπους για να κάνεις πιο αποδοτικό το διάβασμά σου, ανεξάρτητα σε ποιο πανεπιστήμιο φοιτάς.

4 τρόποι για να κάνεις πιο αποδοτικό το διάβασμά σου

1. Φτιάξε Οργανόγραμμα

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για να καταφέρεις να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του Πανεπιστημίου, είναι να έχεις σωστή οργάνωση.

Δημιούργησε λίστες ανάλογα με τα τμήματα που παρακολουθείς, τις ώρες των μαθημάτων, τις εργασίες που έχεις να παραδώσεις, τις ημερομηνίες παράδοσης καθώς και τις ημερομηνίες της εξεταστικής περιόδου.

Με αυτό τον τρόπο θα είσαι σε θέση να οργανώσεις σωστά το χρόνο σου και να θέσεις προτεραιότητες στο διάβασμα.

2. Μην ασχολείσαι με τα Social Media

Εντάξει, είναι λογικό σαν φοιτητής/τρια να περνάς πολύ χρόνο στο Facebook βλέποντας τι κάνουν οι φίλοι σου ή στο Instagram παρακολουθώντας τα τελευταία stories. Όμως, αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το κάνεις παράλληλα με το διάβασμα.

Μπορεί να πιστεύεις ότι τα πας τέλεια με το λεγόμενο multitasking, αλλά καλό είναι να το αποφεύγεις και να δίνεις το 100% της προσπάθειάς σου στο διάβασμα, για όση ώρα κρατά αυτό.

3. Μην χρησιμοποιείς highlighters

Πραγματικά, δεν χρειάζεται να φαίνεται το βιβλίο ή το τετράδιο των σημειώσεών σου με πίνακα του Ρόμπερτ Ρος (αν δεν τον γνωρίζεις από τη διάσημη εκπομπή του στην ΕΡΤ, τότε δες ΕΔΩ!).

Αντί των διαφόρων highlighters, μπορείς να χρησιμοποιείς σελιδοδείκτες. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί ότι, με τα διάφορα έντονα χρώματα, επικεντρώνεις την προσοχή σου σε συγκεκριμένα σημεία του κειμένου και αυτό σε εμποδίζει από το να κάνεις τις απαιτούμενες συνδέσεις ανάμεσα σε αυτά που διαβάζεις.

4. Μην διαβάζεις ξανά και ξανά τα ίδια.

Πόσες φορές έχει τύχει να διαβάζεις το ίδιο κεφάλαιο, ξανά και ξανά, και να νιώθεις ότι δεν μπορείς το μάθεις με τίποτα; Μην ανησυχείς, δεν φταίς εσύ…

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι είναι προτιμότερο να αλλάξεις τον τρόπο που προσπαθείς να μάθεις πράγματα. Ειδικότερα, προτείνουν να τεστάρεις τον εαυτό σου με ερωτήσεις και ασκήσεις. Με αυτό τον τρόπο αναγκάζεις τον εαυτό σου να ανακτήσει πληροφορίες, ώστε να απαντήσει στις ερωτήσεις, και ουσιαστικά τον βοηθάς να μάθει και να κατανοήσει καλύτερα τα δεδομένα.

Αυτοί ήταν 4 μόνο από τους πολλούς τρόπους που μπορείς να επιστρατεύσεις για να κάνεις πιο αποδοτικό το διάβασμά σου. Εάν θέλεις να μαθαίνεις και άλλες πληροφορίες γύρω από την εκπαίδευση, τότε μείνε συντονισμένος στα Social Media μας αλλά και στο Blog μας.

Εάν, από την άλλη πλευρά, χρειάζεσαι βοήθεια με τις σπουδές σου αλλά και τις εργασίες σου, τότε μπορείς να επικοινωνήσεις με την ομάδα μας στην Prestige Student Help και μαζί θα βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να πας τις σπουδές σου στο επόμενο επίπεδο!

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, τότε μπορείς να το κάνεις Share και με τους φίλους σου, ώστε να τους βοηθήσεις να γίνουν πιο αποδοτικοί και αυτοί στο διάβασμά τους.

Comments